Cijepljenje pasa protiv bjesnoće


Temeljem Naredbe MPPRiR o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom pticar3financiranju u 2012.godini Veterinarska ambulanta Pazin provodi cijepljenje protiv bjesnoće, dehelminitizaciju i mikročipiranje pasa na području općina Motovun, Karojba, Pazin, Tinjan, Sveti Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje, Lupoglav i Sveti Lovreč. Ovlašteni veterinari provode cijepljenja kućnim posjetama po već ustaljenom planu cijepljenja od prošle kalendarske godine. Cijepiti i mikročipirati se moraju svi psi stariji od tri mjeseca, a od zadnjeg cijepljenja ne smije proći više od godinu dana.

Molimo vlasnike pasa da pripreme knjižice o cijepljenju pasa koje već posjeduju, te da prate oglasne ploče u svojim mjestima /selima/naseljima kako bi pravovremeno saznali koji će dan u vašem mjestu biti provedeno cijepljenje.Vlasnici se mogu javiti ovlaštenim veterinarima na telefon 624 -410 kako bi se unaprijed mogli dogovoriti za termin cijepljenja ako nisu kod kuće na dan cijepljenja u vašem mjestu. Za upis podataka o cijepljenju pasa potrebno je upisati OIB posjednika, broj osobne iskaznice i broj telefona. Stoga molimo posjednike da prilikom cijepljenja pripreme OIB i osobnu iskaznicu.

Cijepljenje, dehelminitizacija i mikročipiranje iznosi 230,00 kuna. Za pse koji su u skladu s Pravilnikom o označavanju pasa , već označeni mikročipom cjena cjepljenja iznosi 138,00 kuna.