Antiparazitska pasta za konje


noromektin1Noromectin – peroralna pasta za konje , novi je preparat za konje na tržištu kojeg možete nabaviti u našoj veterinarskoj ljekarni. Noromectin peroralna pasta primjenjuje se za suzbijanje invazija konja uzrokovanih želućano-crijevnim, plućnim i kožnim nametnicima. ( Veliki i mali strongili, Askaridi, Plućni nematodi,Ličinke štrka, Dermatoze – ljetne rane ozrokovane ličinkama Habronema spp., Dermatits -ljetno krvarenje u koži uzrokovano mikrofilarijama)  Pasta se aplicira jednokratno sa dozatorom , koji označava količinu paste dovoljnu za 100 kg. Jedan aplikator sadržava pastu dovoljnu za jednokratno tretiranje konja do 700 kg t.m.. Pastu možete nabaviti u Veterinarskoj ljekarni ambulante Pazin d.o.o po cijeni od 146,31 kn po aplikatoru. Program suzbijanja >>>>>>

Program suzbijanja parazita

Najbolji rezultat suzbijanja parazita postići će se ako se sve konje koji borave zajedno u staji i na paši istovremeno tretira.Posebnu pozornost treba posvetiti kobilama te mladoj i jednogodišnjoj ždrebadi. Ždrebad se prvi puta tretira u dobi od 6-8 tjedana, a  dehelminitizacija se, ovisno o potrebi , redovito ponavlja – najranije nakon 30 dana.

Redovitim tretmanom smanjuje se opasnost od pojave verminoznog arteritisa tj. tromboemboličkih kolika uzrokovanih larvalnim stadijima oblića Stringylus vulgaris. Ivermektinska pasta može se davati konjima svih dobnih kategorija, te gravidnim kobilama i rasplodnim pastusima.